Klasser & Kurser

Vad är skillnaden mellan

Kurs eller öppen klass?


Vi arbetar med två ”system” den ena är Kursform där du anmäler dig precis som på högskolan, till en kurs som löper hela terminen, samma dag, samma tid. 1,5 timme varje gång, en gång i veckan. Har en kontinuitet där vi utvecklar och lär oss, vi är samma personer i gruppen även om vi kan vara mycket olika i var vi befinner oss. Att gå kurs passar dig utmärkt som behöver mer stöd att komma i gång och i väg, då vet du att du har din tid utsedd varje vecka att utgå ifrån i ditt helande. 
Sedan är det formen av Öppna klasser. Det är typ som på gymmet där du kommer till en enskild klass, som är 6o minuter och de hänger inte i hop med de övriga. Vi kan alltså göra något helt annat nästa gång. Där är vi också blandad grupp och kan variera vem som närvarar. Till öppen klass kommer du med klippkort, terminskort, för att ta igen missat kurstillfälle eller betalar för en gång.
Flesta som Yogar med oss, föredrar att gå en kurs, och sedan komplettera det med öppna klasser.
Välkommen att rådfråga dig med oss för mer information. Här nedan kan du läsa om de olika Yogastilarna och klasserna vi erbjuder.


YinYoga är vägen mot medvetenhet, stillhet och fred. I YinYogan sträcker och stimulerar du kroppens djupa vävnader, bindväv, ligament, fascia och leder. Det görs försiktigt och under längre tid där du tillåter dig att slappna av i kroppen in i riktningarna samtidigt som ditt sinne guidas till lugn, ro och healing. Detta är mjukare form av Yoga där du sitter eller ligger. Energin börjar flöda och både kroppsliga och känslomässiga blockeringar släpper. Underbart välgörande och hjälper till att släppa stress/spänningar i kropp och själ och få förbättrat sömn och välmående. Andningen är central och har huvudroll i allt vi gör. Torsdagar kl 17-18.

En skön och fysisk kurs där vi flätar ihop andning, rörelse och fokus till en enhet, i stående, sittande och avslutande ställningar.
Utifrån HathaYogans principer arbetar vi individuellt, dvs utgår ifrån var du befinner dig just nu och bygger på därifrån. Vi avslutar i vila och tystnad. Måndagar 17:30

YogaNidra är djupgående guidad avspänningsteknik. Erla kombinerar denna teknik med ReikiHealing samtidigt som hon guidar dig under klassen. Du ligger bekvämt i vårt underbara Soundtempel där Erla går runt och ger var och en Reiki samtidigt som hon guidar dig stegvis igenom olika medvetenhets tekniker och avspänning. Vi börjar med att landa i tystnad på mattan, sedan gör vi andnings/energi/meditation/ Mantra övningar i enklare eller längre former. YogaNidran kan ha olika fokusområden, som inre organ, nervsystem, Chakra, energibanor eller mental dusch. Denna stund är mycket vackert sätt att närvara i sig själv, lösa upp olika blockeringar och obalanser i fysiskt, energimässig eller känslomässig kropp. Kropp och sinne får möjlighet till djup ro.
Klassen avslutas med ljudterapi i form av Gong, skålar eller andra mindre instrument för att sedan landa tillbaka i tystnaden.
En fantastisk kombinationshealing och energirening som passar dig som vill ta hand om dig. Precis som andra klasser kombinerar Erla healingen utifrån deltagarnas behov. Måndag kl 18:30

Ca varannan vecka, på lördagsmorgon, kommer vi att erbjuda denna magiska kombination av skön MorgonYogaklass med Yogisk Frukostbuffé efteråt och fint mingel. HathaYoga är skönt fysisk form av Yoga där vi flätar i hop andning, rörelse och fokus till en enhet. Yogan är Ayurvediskt inspirerad. Tanken med denna klass är att väcka kroppen med sköna kroppsställningar och medvetna andetag igenom sittande, stående och liggande asanas i en timme. Yogiska frukosten består av Smoothie, örtte, Rawfood, gröt, bullar, plättar, frukt och lite smått och gott. Vegetariskt och gärna gluten, laktosfritt och Veganskt. För dig med terminskort ingår själva klassen så du betalar bara för frukosten som kostar då 90kr. Ligger klassen utanför ordinarie schema, betalar du för engångstillfälle. För dig med klippkort så tar vi ett klipp från kortet och du betalar för frukosten som kostar då 90kr. För dig som vill betala för ett tillfälle då kostar yogan och frukosten tillsammans 333kr. Lördagar kl 9-11: 

10/9, 24/9, 8/10, 22/10, 19/11, 3/12

Stunden börjar med att du hittar bekväm valfri ställning, oftast liggandes. I detta omhändertagna utrymme i vårt underbara Sound Tempel får du Gongens vibrationer flödande till dig, liknande vatten när du kliver in i dusch. Meditativt och ofta djupt rogivande. Hela vårt vesen svarar på Gongen som hjälper oss att återställa det naturliga flödet av energi i kroppen oavsett om det handlar om fysiska, mentala, emotionella eller kvantfysiska nivåer. Gongens vibration kan bära och transformera dig till den platsen i ditt medvetande, bortom tid och rum, där allt är möjligt. I den djupa avslappning som uppstår aktiveras kroppens självläkningssystem. Känslor av tidlöshet, glädje och harmoni är vanlig upplevelse och att man upplever något som inte kan beskrivas med ord, som att du får kontakt med högre visdom. Torsdagar kl 18-19

Denna klass är på distans, som innebär att du inte behöver närvara här på plats, utan är med därifrån du är, vad du än gör.
Erla, som är Reikimaster tar hand om detta utrymme och det går till så att hon vid den tiden sätter sig och skickar Reiki på distans till de som är anmälda. Och då kan du:


1) Sätta/lägga dig och ta emot där du är vid den stunden eller
2) Sätta/lägga dig när du får tid till exempel efter arbete eller när du går och lägger dig.
3) Bara ta emot doseringen precis där du är oavsett vad du gör.


Erla programmerar Healingen så den finns för dig att hämta, när och hur det passar dig. Det går också jättebra att vara på arbetet och ta emot Healingen, du måste inte lägga dig ner för att vara mottaglig. Men det kan vara fint att passa på att använda stunden till lugn och ro, kanske i samband med din lunch.


Denna klass är kostnadsfri för dig med Terminskortet, alla andra betalar 33kr pr tillfälle och person till Swish 1234553582. Du skriver i meddelandet när du Swishar vem skall ha Healingen, Erla skriver ner namnen innan klassen och skickar till var och en, men också hela gruppen.


*Du behöver anmäla dig via bokningsidan till klassen och Swishar sedan senast en timme innan klassen startar, för att vara med*

Vilken Yoga skall jag välja??


Börja med att läsa igenom beskrivningarna här ovan och se vad som tilltalar dig. Om du vill ha mer stillsam eller mer fysiskt form?


Känn efter vad du behöver just nu.


Ett Terminskort kan också vara mycket bra alternativ, där kan du gå alla öppna klasser, hela termien och känna över tid hur det hjälper dig.


Självklart hjälper vi dig i ditt val och samtalar kring ditt behov!